پل معلق مشگینشهر به عنوان بزرگترین پل معلق خاورمیانه در ارتفاع ۸۰ متری رودخانه خیاوچایی و بر روی پارک جنگلی مشگینشهر احداث شده، ۲ متر عرض و ۳۶۵ متر طول دارد. سازه این پل توسط کارشناسان داخلی و مهندسان منطقه اجرا شده و دانش ساخت آن بومی است. این پل بخشی از مجموعه گردشگری خیاو تا گیردولی بوده و در زمینی به مساحت ۱۳۰ هکتار و با هزینهای بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال احداث شده است. منطقه نمونه گردشگری خیاو تا گیردولی بزرگترین پروژه گردشگری استان اردبیل است. این مجموعه گردشگری شامل تالارهای پذیرایی، سوئیتهای اقامتی، سایت بالنسواری و ورزشهای هوایی، رستورانگردان و بازارچههای صنایعدستی، شهربازی و دیگر امکانات مختلف تفریحی است.
دژ قهقهه (قاهقاه قالاسی) در ۸۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان مشکین شهر در استان اردبیل قرار دارد. این دژ به دلیل اینکه محل زندانی شدن افراد سیاسی مهمی - مانند شاهزادگان صفوی - در زمان گذشته بودهاست در تاریخ شهرت بسیاری دارد. قهقهه از لحاظ لغوی به معنای آواز بلند در خنده و همچنین به معنای آواز کبک میباشد. دژ قهقهه در بخش مرادلو ، ما بین روستای گنچویه و قره آغاج کلان از توابع مشکینشهر و در فاصله ۷۵ کیلومتری شمال مشکین شهر در استان اردبیل واقع شده است. این بنا در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ تحت شماره ۶۱۹۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. طبق تحقیقات باستانشناسی به عمل آمده استقرار در این قلعه به دوران قبل از اسلام میرسد. در زمان بابک و صفویه از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و سالها به عنوان خزانه سلطنتی و مهمترین زندان مورد استفاده قرار گرفته است.
کهنه قلعه نام قلعه باستانی در نزدیکی مشکین شهر است.این بنا تحت شماره ۶۱۸ به ثبت آثار ملی رسیده است و قلعهای است به ارتفاع ۵ متر واقع در پشته غربی سمت چپ رودخانه خیاو چای و در سمت راست ورودی شهر از طرف جاده اردبیل و جبهه شمالی آن قلعه بزرگ و زیبا ی جالب توجهی بوده و به قلعه کهنه مشهور است در فاصله ۱۵۰ متری قلعه سنگ نوشته مشهور سورو شکن داشی دیده میشود. در این سنگ نوشته به خط پهلوی از شخصی به نام نرسه هرمزد یاد شده که ۶ سال برای ساختن آن کار کرده است.
دیو قالاسی (قلعهٔ دیو) در شمال شرق مشگینشهر، در بخش لاهرود مابین روستاهایی قوزلو و کویچ و در ۵ کیلومتری روستای کویچ قرار گرفتهاست. این قلعه در دامنهٔ کوه سبلان قرار دارد و از مسیر جادهٔ انار و قوزلو میتوان آن را بهتر دید. قلعه با سنگهای بزرگی بهابعاد ۶۰ سانتیمتر در ۲ متر و ۱۰ سانتیمتر بهشیوهٔ قلعههای اورارتوها بدون ملات ساختهشدهاست و دارای طبقات مختلف میباشد و قسمت بزرگی از آن از بین رفتهاست. این بنا طی شمارهٔ ۶۳۰ به ثبت آثار ملی رسیدهاست.
این منطقه در 20 کیلومتری شمال مشکین و در بخش مرادلو واقع شده است و برای رفتن به این منطقه می توان از جاده مشکین ـ اردبیل استفاده کرد. زیبایی خلقت خداوندی در این منطقه برای هر بیننده ای با اولین نگاه به آن پدیدار می شود.
این منطقه در 20 کیلومتری مشکین مرکزی قرار دارد و دسترسی به آن از طریق جاده مشکین ـ اردبیل میسر می باشد. ویژگی خاص این منطقه صخره های عظیم و سر به فلک کشیده و یکنواخت آن می باشد که انسان در به وجود آوردن آن هیچ نقشی نداشته است.
شهر تاریخی یری در منتهیالیه دشت مشگین شهر و به فاصله 65 کیلومتری شمال غربی اردبیل و 35 کیلومتری شرق شهرستان مشگین شهر و در 2 کیلومتری شمال روستای پیرازمیان از توابع بخش مشکین شرقی واقع شده است.
چشمه قوتورسویی یكی از مشهورترین چشمههای مشگینشهر و دامنه سرسبز سبلان است كه در ۲۵ كیلومتری جنوب لاهرود و ۴۸ كیلومتری جنوب مشگینشهر واقع شده است.
پارک جنگلی مشکین شهر که در حاشیه رودخانه خیاوچایی با انبوه درختان برافراشته قرار داره به دلیل مجاورت با شهر و برخورداری از طبیعت ناب، هر روز میزبان علاقمندان زیادی ست. جاده ماشین رو این پارک از ورودی جاده اردبیل به مشکین آغاز شده و انتهای آن به میدان سبلان در شهر منتهی می شود.
سبلان جلوه ای ای زیبا از طبیعت کم نظیر ایران است که سنگها و صخره هایش نیز با انسان حرف می زنند. سنگ عقاب سبلان صخره ای شبیه به عقاب است که پاسبان راهی است كه به قله مقدس سبلان ختم میشود “عقاب سنگي” (قارتال داشي) درنزديکي جان پناه غرب، به شکل عقابی است که نشسته وسررابه جانب شرق چرخانده است.
معرفی جاذبه های گردشگری مشگین شهر
منطقه شكار ممنوع گنديمن
گنديمن نام كوهي است كه در داخل منطقه و تقريبا در مركزيت منطقه قرار گرفته و حدود 1859 متر از سطح درياهاي آزاد ارتفاع دارد داراي چشم انداز زيباي طبيعي و دست نخورده با چشمه سارهاي دايمي و پوشش گياهي و جنگلي متنوع و تنوع جانوري مناسب با صخره هاي و پرتگاه هاي سخت و صع.
منطقه شكار ممنوع گنديمن
اين منطقه درشمال شهرستان مشگين شهرودر حدود60 كيلومتري آن قراردارد كه بين E4729 طول شرقي تا N3855 عرض شمالي قرار گرفته كه طي آگهي رسمي شماره 458754/12 مورخ 4/11/79 به استناد بند (و) ماده 6 قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست
منطقه شكار ممنوع گنديمن
به صورت 5 سال به عنوان منطقه شكار ممنوع اين منطقه با مساحتي حدود 56000 هكتار كه حداقل ارتفاع آن حدود 500 متر در خط القعر رودخانه قره سو و حداكثر ارتفاع آن با 2244 متر در قله كوه قراول در قسمت شرق منطقه در نزديكي روستاي سردي و در مسير ارتباطي مشگين شهر به پارس آباد مي باشد .
منطقه شكار ممنوع گنديمن